Εβίτα Σιατίτσα

Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος, MSc

Διεύθυνση
2316 016 077 info@nutrizin.gr 698 156 0024 evitasiatitsa_diaitologos Nutrizin

Blog

  -  Blog (Page 4)

Αν ξεκινάτε κι εσείς τη μέρα σας χρησιμοποιώντας ένα φυτικό spread στο ψωμί σας ή στη φρυγανιά, τότε εκτός από την πλούσια γεύση του ίσως ξέρετε ότι έχει να σας χαρίσει και πολλά περισσότερα. Δεν μας ενδιαφέρει άλλωστε να επιλέγουμε μόνο νόστιμα, αλλά και θρεπτικά τρόφιμα. Έτσι θα εξασφαλίσουμε μία ισορροπημένη

Συνηθίζουμε να λέμε πως «αγαπάμε με την καρδιά μας» ας μην ξεχνάμε όμως πως και η καρδιά μας χρειάζεται την αγάπη μας! Δουλεύει όλη μέρα για εμάς, ρυθμίζει την κυκλοφορία του αίματος σε όλο μας το σώμα και απαιτεί και αυτή την προσοχή μας. Και τι πιο σημαντικό από το να

Μπορεί το γάλα να μεγάλωσε τους περισσότερους από εμάς, είμαι σίγουρη όμως πως πολλοί από εσάς δεν έχετε πλέον το αγελαδινό γάλα στις διατροφικές σας επιλογές. Αλλά ούτε και αποτελεί αγαπημένη σας συνήθεια. Γιατί όμως μπορεί κάποιος να αποφεύγει το αγελαδινό γάλα και τι εναλλακτικές έχει; Τα φυτικά ροφήματα μπορούν να

«Φυτικό γάλα»….ένα προϊόν που είμαι σίγουρη πως οι περισσότεροι από εσάς έχετε δοκιμάσει, κάποιοι ίσως το έχετε εντάξει στην καθημερινότητά σας ή αν μη τι άλλο το έχετε δει σε κάποιο σούπερ μάρκετ και σας τράβηξε την προσοχή. Ας διευκρινίσουμε αρχικά όμως, πως καταχρηστικά θα έλεγα τα ονομάζουμε «γάλατα», μάλλον γιατί τα

Η αγαύη είναι ένα αιωνόβιο φυτό που το συναντάμε στις ζεστές και άνυδρες περιοχές του Μεξικού και των νοτιοδυτικών Ηνωμένων Πολιτειών. Η αγαύη χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στο Μεξικό για την παραγωγή του εθνικού τους ποτού, τη γνωστή μας τεκίλα. Πέραν αυτού όμως από την αγαύη παίρνουμε και το νέκταρ της, γνωστό