Εβίτα Σιατίτσα

Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος, MSc

Διεύθυνση
2316 016 077 info@nutrizin.gr 698 156 0024 evitasiatitsa_diaitologos Nutrizin
Image Alt

Βιογραφικό

Διαιτολόγος Διατροφολόγος Θεσσαλονίκη

Λίγα λόγια για εμένα

Ονομάζομαι Εβίτα Σιατίτσα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Αγρίνιο. Η επιθυμία μου να γίνω διαιτολόγος είχε εκδηλωθεί αρκετά νωρίς θα έλεγα. Έτσι όντας σίγουρη για την επιλογή μου το 2004 ξεκίνησα τις προπτυχιακές μου σπουδές στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής. Αποφοίτησα τον Ιούνιο του 2008 λαμβάνοντας την πρώτη θέση στη σειρά αποφοίτησης με βαθμό Άριστα, 9! Οι προπτυχιακές μου σπουδές ολοκληρώθηκαν με την ενεργή συμμετοχή μου στο ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα Healthy Growth Study (Assessment of clinical and behavioural health indices of primary schoolchildren for the development of appropriate health and nutrition education programs). Στα πλαίσια αυτού πραγματοποίησα και την προπτυχιακή μου διατριβή με θέμα την «Αλληλεπίδραση περιγεννητικών παραγόντων και παχυσαρκίας σε παιδιά σχολικής ηλικίας». Με μεγάλη μου χαρά και τιμή η εργασία μου αυτή έλαβε το 1ο βραβείο στο 8o Μακεδονικό Συνέδριο Διατροφής και Διαιτολογίας.

Μεταπτυχιακή εξειδίκευση

Το 2009 ξεκίνησα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές ως υπότροφος του ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών) στο πρόγραμμα «Εφαρμοσμένης Διαιτολογίας-Διατροφής» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, με κατεύθυνση «Κλινική Διαιτολογία». Οι μεταπτυχιακές μου σπουδές ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο του 2011, με βαθμό Άριστα 8,8. (Διπλωματική εργασία με τίτλο: Επίδραση διατροφικών συνηθειών παιδιών στα επίπεδα της υπεροξειδάσης της γλουταθειόνης του πλάσματος).

Απασχόληση

Πρακτική άσκηση σε νοσοκομειακό περιβάλλον

Με τις προπτυχιακές σπουδές να φτάνουν στο τέλος τους, κατά το τελευταίο έτος ολοκλήρωσα την πρακτική μου άσκηση σε πέντε νοσοκομεία του Νομού Αττικής:

 • Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά: Διαβητολογική, Καρδιολογική Κλινική
 • Παίδων «Αγία Σοφία», Παιδιατρική Κλινική
 • Γενικό Π.Ν.Α. Γ. Γεννηματάς, Νεφρολογική και Γαστρεντερολογική Κλινική
 • Νοσοκομείο Σωτηρία, Πνευμονολογική και Παθολογική κλινική
 • ΚΑΤ Γ.Π.Ν.Α, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Στα πλαίσια αυτής εκπαιδεύτηκα σαν διαιτολόγος στην παρακολούθηση ασθενών σε κλινικό περιβάλλον, στη σύνταξη διαιτολογίων για κλινικά περιστατικά, καθώς και στα συστήματα παραλαβής και διανομής τροφίμων στα νοσοκομεία.

 

Επιστημονικός συνεργάτης σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα

Από το 2008 έως και το 2019 εργάστηκα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών ως έμμισθος εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης συμμετέχοντας στην οργάνωση και υλοποίηση ευρωπαϊκών κυρίως ερευνητικών προγραμμάτων.

 • Healthy Growth Study: Assessment of clinical and behavioural health indices of primary schoolchildren for the development of appropriate health and nutrition education programs
 • Energy Project: Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την πρόληψη της παχυσαρκίας στην παιδική ηλικία: Σχεδιασμός, εφαρμογή και αξιολόγηση παρέμβασης για την προώθηση ισορροπημένης διατροφής και φυσικής δραστηριότητας
 • ToyBox: Πολυπαραγοντική προσέγγιση για την πρόληψη της παχυσαρκίας στην προσχολική ηλικία: χρήση συμπεριφορικών μοντέλων για την κατανόηση των παραγόντων που επιδρούν στη διατροφή και φυσική δραστηριότητα με στόχο τη διαμόρφωση πολιτικών υγείας για την προώθηση ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής (Multifactorial evidence based approach using behavioural models in understanding and promoting fun, healthy food, play and policy for the prevention of obesity in early childhood)
 • Food4Me: Εξατομικευμένη διατροφή: Μία ολοκληρωμένη ανάλυση των ευκαιριών και των προκλήσεων – Personalized nutrition: An integrated analysis of opportunities and challenges
 • Full4Health: Understanding food-gut-brain mechanisms across the lifespan in the regulation of hunger and satiety for health. Συγκεκριμένα συμμετοχή στην υπομελέτη του μαγνητικού τομογράφου: Αλληλεπιδράσεις νευρικού συστήματος- εντέρου κατά τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου (Neuro-gut interactions in humans across the life course)
 • Feel4diabetes: Ανάπτυξη και εφαρμογή ενός προγράμματος παρέμβασης στην κοινότητα για τη διαμόρφωση ενός υποστηρικτικού κοινωνικού και φυσικού περιβάλλοντος για την τροποποίηση του τρόπου ζωής με σκοπό την πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη σε οικογένειες υψηλού κινδύνου σε όλη την Ευρώπη.

 

Μελέτη σχεδιασμού γευμάτων για διαβητικούς ασθενείς

Στα πλαίσια συνεργασίας του Χαροκοπείου Πανεπιστήμιου με ιδιωτική εταιρεία τροφοδοσίας συμμετείχα επίσης σαν διαιτολόγος στην υλοποίηση του έργου με τίτλο «Μελέτη σχεδιασμού γευμάτων για διαβητικούς».

Σύμβουλος αθλητικής διατροφής

Από το 2012 έως το 2016 συνεργάστηκα με τον Καλαθοσφαιρικό Αθλητικό Όμιλο Μελισσίων ως σύμβουλος διατροφής στις αγωνιστικές ομάδες των Γυναικείων Υποδομών του ομίλου σε θέματα διατροφικής υποστήριξης των αθλητριών σε όλα τα στάδια της προπονητικής διαδικασίας και των αγώνων, καθώς και την αποφυγή τραυματισμών.

Προσωπικό διαιτολογικό γραφείο

Το 2016 εγκαινίασα τη λειτουργία του πρώτου προσωπικού διαιτολογικού μου γραφείου στο Αγρίνιο. Μετά από 3 χρόνια η ζωή με φέρνει στην όμορφη Θεσσαλονίκη και έτσι το Σεπτέμβριο του 2019 το  Nutriζην ανοίγει τις πόρτες του στον ολοκαίνουριο χώρο του στο κέντρο της πόλης.

Συνεργασίες
 • Από το 2016 μέχρι σήμερα έχω την τιμή να συνεργάζομαι και να αρθρογραφώ στο Mednutrition, το νούμερο 1 portal διατροφής σε Ελλάδα και Κύπρο.
 • Το 2019 ξεκίνησα να αρθρογραφώ σε θέματα που αφορούν την παιδική διατροφή σε συνεργασία με την εταιρεία Όλυμπος.
 • Από το 2019 ξεκίνησε η συνεργασία μου και με το Fitness Motivation Hellas τη μεγαλύτερη σελίδα για το fitness στην Ελλάδα και έτσι μπορείτε και εκεί να βρείτε αρθρογραφία μου.
Αρθρογραφία-Κατάρτιση

Αν και οι σπουδές αποτελούν τα θεμέλια η συνεχής ενημέρωση, η ενασχόληση με την επιστήμη σου, η αγάπη για αυτή και η εμπειρία που αποκτάς με το χρόνο αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για να θεωρείσαι ολοκληρωμένος σε αυτό που κάνεις. Προσπαθώντας λοιπόν να ενημερώνομαι για τις εξελίξεις στον τομέα μου όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθώ συστηματικά συνέδρια και σεμινάρια που θα με βοηθήσουν να βελτιώσω/εξελίξω την πρακτική μου ως διαιτολόγος (Πανελλήνιο Συνέδριο Αθηροσκλήρωσης, Πανελλήνιο Συνέδριο Διαιτολογίας-Διατροφής, Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδιολογίας και Αθηροσκλήρωσης, Σεμινάρια της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού, ESPEN), ενώ από το 2015 είμαι μέλος της ΕΔΔΕ – Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μου με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο πολλά από τα αποτελέσματα των ερευνητικών προγραμμάτων για τα οποία εργάστηκα ως διαιτολόγος έχουν δημοσιευτεί σε εγκεκριμένα διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως:

Ανακοινώσεις εργασιών στις οποίες συμμετείχα έχουν επίσης παρουσιαστεί σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια ενώ η εργασία μου με τίτλο «Προδιαθεσικοί περιγεννητικοί παράγοντες για παχυσαρκία κατά την προεφηβική ηλικία» έλαβε το 1ο βραβείο στο 8o Μακεδονικό Συνέδριο Διατροφής και Διαιτολογίας.