Εβίτα Σιατίτσα

Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος, MSc

Διεύθυνση
2316 016 077 info@nutrizin.gr 698 156 0024 evitasiatitsa_diaitologos Nutrizin

Υπηρεσίες

  -  Λιπομέτρηση-Ανάλυση σύστασης σώματος

Η λιπομέτρηση πραγματοποιείται με σύγχρονο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας

Τι είναι το λίπος και γιατί μας ενδιαφέρει;

Γιατί μας ενδιαφέρει τόσο πολύ το λίπος;

Το λίπος είναι απαραίτητο για την σωστή λειτουργία του οργανισμού. Χωρίς λίπος, το σώμα μας δεν είναι σε θέση να εκτελέσει βασικές λειτουργίες. Μερικές από αυτές είναι η ρύθμιση της θερμοκρασίας, η σωστή αποθήκευση βιταμινών, η λειτουργία των αρθρώσεων και των οργάνων. Έτσι, στόχος ενός διατροφικού πλάνου δεν είναι να εξαφανίσει το λίπος μας αλλά να το φέρει σε υγιή επίπεδα. Η λιπομέτρηση μας δίνει μία ξεκάθαρη εικόνα για το λίπος στο σώμα μας.

Η περίσσεια σωματικού λίπους, με άλλα λόγια το παραπανίσιο λίπος, είναι αυτή που βλάπτει την υγεία και βάζει σε κίνδυνο τον οργανισμό. Υψηλά ποσοστά λίπους στο σώμα έχουν συσχετιστεί με καρδιαγγειακή νόσο, υψηλή αρτηριακή πίεση, σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ, ακόμη και με ορισμένες μορφές καρκίνου.

Έτσι η λιπομέτρηση έρχεται να μας βοηθήσει να θέσουμε τους στόχους μας για μια υγιή σύσταση σώματος.

Γιατί είναι απαραίτητη η λιπομέτρηση;

Τι κάνει τη λιπομέτρηση τόσο σημαντική;

Η λιπομέτρηση μας βοηθάει να κατανοήσουμε την επίδραση του προγράμματος διατροφής/ άσκησης στα επίπεδα των συστατικών στοιχείων του σώματός μας. Με άλλα λόγια μπορούμε να γνωρίζουμε με ακρίβεια για παράδειγμα πόσο ακριβώς λίπος χάσαμε και από ποια σημεία του σώματός μας. Ακόμη κατά πόσο αυξήθηκε η μυϊκή μας μάζα με συνδυασμό διατροφής και άσκησης.

Πως γίνεται η λιπομέτρηση;

Πως θα μετρήσουμε το λίπος στο γραφείο μας;

Στο διαιτολογικό μας γραφείο χρησιμοποιούμε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για την πραγματοποίηση της λιπομέτρησης. Η τεχνολογία της Tanita MC-780 χρησιμοποιώντας την πολυσυχνοτική τμηματική ανάλυση σύστασης σώματος, μας δίνει ακριβή και αξιόπιστα δεδομένα για την συνολική και τμηματική σύσταση του σώματος.

Η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη και διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα παραπάνω από ένα απλό ζύγισμα.

Τι προετοιμασία χρειάζεται;

Πρέπει να έχω κάνει κάποια προετοιμασία πριν την λιπομέτρηση;

Φροντίζουμε ώστε:

  • να μην έχουμε καταναλώσει τροφή για 3-4 ώρες πριν την πραγματοποίηση της λιπομέτρησης
  • να μην έχουμε πιει νερό για 2 ώρες πριν την πραγματοποίηση της λιπομέτρησης
  • οι γυναίκες να μην βρίσκονται σε έμμηνο ρύση
  • να μην έχουμε καταναλώσει αλκοόλ για τις τελευταίες 12 ώρες πριν την λιπομέτρηση
  • να μην έχουμε κάνει έντονη γυμναστική για τις τελευταίες 8 ώρες πριν την λιπομέτρηση.
Τι άλλες πληροφορίες θα πάρω;

Ποιες άλλες παράμετροι προσδιορίζονται με τη λιπομέτρηση;

Επιπλέον γίνεται:

  • προσδιορισμός του σπλαχνικού λίπουςτο σπλαχνικό λίπος είναι το λίπος που περιβάλλει τα ζωτικά όργανα στην περιοχή του πυρήνα του σώματος, γύρω από το στομάχι, ενώ τα υψηλά επίπεδα σπλαχνικού λίπους δηλώνουν αυξημένο κίνδυνο για την υγεία.
  • προσδιορισμός της μεταβολικής ηλικίας: αν η μεταβολική ηλικία είναι υψηλότερη από την πραγματική σας ηλικία, είναι μια ένδειξη ότι θα πρέπει να βελτιώσετε τον μεταβολισμό σας.
  • έλεγχος ενυδάτωσης: η μοναδική τεχνολογία της Tanita MC-780 με τις 3 συχνότητες, δίνει τη δυνατότητα για μέτρηση του ενδοκυττάριου και εξωκυττάριου υγρού. Με άλλα λόγια υπολογίζει το ποσοστό των υγρών που βρίσκονται εντός και εκτός των κυττάρων αντίστοιχα. Με αυτό τον τρόπο μας παρέχει μία ένδειξη για την σωστή ενυδάτωση, την κατακράτηση υγρών και την ύπαρξη οιδήματος στο σώμα μας.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να κλείσετε το ραντεβού σας επικοινωνήστε μαζί μου. Θα χαρώ να σας γνωρίσω και να συνεργαστούμε!