Εβίτα Σιατίτσα

Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος, MSc

Διεύθυνση
2316 016 077 info@nutrizin.gr 698 156 0024 evitasiatitsa_diaitologos Nutrizin

Υπηρεσίες

  -  Εγκυμοσύνη και θηλασμός: Τι διατροφή να ακολουθήσω;

Εγκυμοσύνη και θηλασμός

Εγκυμοσύνη και θηλασμός! Δύο τόσο ιδιαίτερες και ευαίσθητες περίοδοι της ζωής μιας γυναίκας. Φροντίζουμε ώστε τόσο κατά την εγκυμοσύνη όσο και κατά το θηλασμό να λαμβάνει η γυναίκα όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Την ίδια στιγμή καταφέρνει να διατηρεί ή να επανέρχεται σε ένα υγιές σωματικό βάρος.

Εγκυμοσύνη

Δεν είναι λίγες οι φορές που ρωτήθηκα “δεν θα βλάψω το μωρό αν κάνω δίαιτα στην εγκυμοσύνη”; Να θυμάστε ότι η διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους ή ακόμη και η βελτίωση του βάρους ή η αποτροπή υπερβολικής αύξησής του παίζουν σημαντικό ρόλο σε μία υγιή εγκυμοσύνη και στην γέννηση ενός υγιούς βρέφους.

Έτσι λοιπόν δεν υπάρχει κανένας λόγος άγχους ή φόβου ότι θα επηρεαστεί αρνητικά το μικρό θαύμα που μεγαλώνει μέσα σας. Ασφαλώς δεν αναφερόμαστε σε αυστηρά προγράμματα διατροφής που θα στερήσουν θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες από τον οργανισμό. Αντιθέτως εφαρμόζουμε μία ολοκληρωμένη διατροφική υποστήριξη με στόχο μία ασφαλή εγκυμοσύνη.

Διαβήτης κυήσεως

Επιπλέον διαχειριζόμαστε κάθε ανεπιθύμητη παθολογική κατάσταση στην εγκυμοσύνη όπως για παράδειγμα τον διαβήτη κυήσεως. Η διατροφή θα παίξει και εδώ καθοριστικό ρόλο.

Θηλασμός

Κατά την περίοδο του θηλασμού φροντίζουμε για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών. Ιδιαίτερα και σε περίπτωση αποκλεισμού ορισμένων τροφίμων, λόγω αλλεργίας του βρέφους, ώστε να επιτυγχάνεται παράλληλα και η αποκατάσταση του σωματικού βάρους της μητέρας.

Άλλη μία δύσκολη περίοδος για τη νέα μαμά ξεκινά και η αποκατάσταση του σωματικού βάρους αποτελεί ένα λεπτό ζήτημα. Χρειαζόμαστε μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αλλά και ένα υγιές σωματικό βάρος που θα βοηθήσει στην ψυχολογία της μητέρας που βιώνει μία απαιτητική περίοδο στη ζωή της. Ας μην ξεχνάμε ότι η  ενεργειακή δαπάνη κατά τον θηλασμό, η αϋπνία και η κούραση “εξαντλούν” τον οργανισμό. Για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό η μητέρα να ακολουθεί μία ισορροπημένη διατροφή που θα της δώσει ενέργεια και ευεξία.

Σε καμία περίπτωση δεν προτρέπουμε την θηλάζουσα να βιαστεί για την επαναφορά του βάρους της στα προ εγκυμοσύνης επίπεδα. Διαμορφώνουμε έτσι ένα πλάνο διατροφής που θα τη βοηθήσει να πάρει όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, εκείνη και το βρέφος. Παράλληλα όμως το διατροφικό αυτό πλάνο θα τη βοηθήσει να επανέλθει σιγά σιγά και σταθερά στο βάρος της κάτι που θεωρούμε πολύ σημαντικό παράγοντα για την καλή διάθεση και ψυχολογία της νέας μαμάς!

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να κλείσετε το ραντεβού σας επικοινωνήστε μαζί μου. Θα χαρώ να σας γνωρίσω και να συνεργαστούμε!