Εβίτα Σιατίτσα

Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος, MSc

Διεύθυνση
2316 016 077 info@nutrizin.gr 698 156 0024 evitasiatitsa_diaitologos Nutrizin
Insagram

Υπηρεσίες

  -  Εγκυμοσύνη και Θηλασμός

Σε αυτές τις δύο τόσο ιδιαίτερες και ευαίσθητες περιόδους της ζωής μιας γυναίκας φροντίζουμε ώστε η εγκυμονούσα/θηλάζουσα να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ενώ παράλληλα να διατηρεί και ένα υγιές σωματικό βάρος.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ρωτήθηκα “δεν θα βλάψω το μωρό αν κάνω δίαιτα στην εγκυμοσύνη”. Να θυμάστε ότι η διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους ή ακόμη και η βελτίωση του βάρους ή η αποτροπή υπερβολικής αύξησής του παίζουν σημαντικό ρόλο σε μία υγιή εγκυμοσύνη και στην γέννηση ενός υγιούς βρέφους. Ασφαλώς δεν αναφερόμαστε σε αυστηρά προγράμματα διατροφής που θα στερήσουν θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες από τον οργανισμό αλλά για μία ολοκληρωμένη διατροφική υποστήριξη με στόχο μία ασφαλή εγκυμοσύνη.

Επιπλέον διαχειριζόμαστε κάθε ανεπιθύμητη παθολογική κατάσταση στην εγκυμοσύνη όπως για παράδειγμα τον διαβήτη κυήσεως.

Κατά την περίοδο του θηλασμού φροντίζουμε για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών  σε περίπτωση αποκλεισμού ορισμένων τροφίμων, λόγω αλλεργίας του βρέφους, ώστε να επιτυγχάνεται παράλληλα και η αποκατάσταση του σωματικού βάρους της μητέρας. Άλλη μία δύσκολη περίοδος για τη νέα μαμά ξεκινά και η αποκατάσταση του σωματικού βάρους αποτελεί ένα λεπτό ζήτημα. Χρειαζόμαστε μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αλλά και ένα υγιές σωματικό βάρος που θα βοηθήσει στην ψυχολογία της μητέρας που βιώνει μία απαιτητική περίοδο στη ζωή της. Η ενεργειακή δαπάνη κατά τον θηλασμό, η αϋπνία και η κούραση “εξαντλούν” τον οργανισμό και για αυτό είναι πολύ σημαντικό η μητέρα να ακολουθεί μία ισορροπημένη διατροφή που θα της δώσει ενέργεια και ευεξία.