Εβίτα Σιατίτσα

Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος, MSc

Διεύθυνση
2316 016 077 info@nutrizin.gr 698 156 0024 evitasiatitsa_diaitologos Nutrizin

Αγαύη (σιρόπι)

  -  Διατροφη   -  Αγαύη (σιρόπι)

Αγαύη (σιρόπι)

Η αγαύη είναι ένα αιωνόβιο φυτό που το συναντάμε στις ζεστές και άνυδρες περιοχές του Μεξικού και των νοτιοδυτικών Ηνωμένων Πολιτειών. Η αγαύη χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στο Μεξικό για την παραγωγή του εθνικού τους ποτού, τη γνωστή μας τεκίλα.

Πέραν αυτού όμως από την αγαύη παίρνουμε και το νέκταρ της, γνωστό ως σιρόπι αγαύης, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως ως γλυκαντικό και τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα υποκατάστατο της ζάχαρης που κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος.

Διαβάστε το άρθρο μας στο portal του Mednutrition: https://www.mednutrition.gr/portal/efarmoges/leksiko-diatrofis/16062-agayi-siropi