Εβίτα Σιατίτσα

Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος, MSc

Διεύθυνση
2316 016 077 info@nutrizin.gr 698 156 0024 evitasiatitsa_diaitologos Nutrizin

Μακαρόνια: Το πιο γρήγορο και εύκολο πιάτο

  -  Διατροφη   -  Μακαρόνια: Το πιο γρήγορο και εύκολο πιάτο
μακαρόνια

Μακαρόνια: Το πιο γρήγορο και εύκολο πιάτο

Τι θέση έχουν τα μακαρόνια στη διατροφή σου;

Μήπως ανήκεις και εσύ σε αυτούς που ακούν μακαρόνια και νομίζουν ότι διαπράττουν διατροφικό έγκλημα; Τελικά μακαρόνια και σωστή διατροφή πάνε μαζί; Και φυσικά πάνε! Και μαζί πάνε και τέλεια ταιριάζουν! Αν έχεις μάθει να κλείνεις τα αυτιά σου στην παραπληροφόρηση και αν γνωρίζεις τι αποτελεί διατροφικό μύθο και τι αλήθεια, τότε σίγουρα δεν έχεις αποκλείσει τα μακαρόνια από το διαιτολόγιο σου! Ακόμη και αν βρίσκεσαι σε προσπάθεια μείωσης του βάρους σου!

Αν πάλι δεν έχεις πειστεί για την “αθωότητα” των μακαρονιών μπορείς να διαβάσεις το άρθρο που σου προτείνω από το αγαπημένο μου Mednutrition: “Απενοχοποιώντας τους υδατάνθρακες“.

Γι αυτό και εγώ σου προτείνω μία αγαπημένη μου μακαρονάδα, τόσο απλή και εύκολη που είμαι σίγουρη ότι θα την φτιάξεις ξανά και ξανά! Η προετοιμασία του φαγητού αποτελεί συχνά ένα στοίχημα με τον εαυτό μας! Πότε; Τώρα ή αφού γυρίσω από τα ψώνια; Και αν περάσει η ώρα; Ουφφφ….ποιος κάθεται να μαγειρεύει τώρα; Τίποτα από αυτά δεν χρειάζεται να σε απασχολεί αν έχεις στο νου να κάνεις τη συγκεκριμένη μακαρονάδα γιατί θα διαπιστώσεις και μόνος/η σου πόσο γρήγορα θα την έχεις έτοιμη και λαχταριστή για να την απολαύσεις!

Για πάμε λοιπόν!

Τι θα χρειαστείς; Όχι πολλά πράγματα!

Υλικά

  • 500γρ μακαρόνια σπαγγέτι (φυσικά γίνεται και με οποιοδήποτε άλλο είδος μακαρονιού)
  • 500γρ χυμό ντομάτας
  • 4κ.σ. ελαιόλαδο (ναι ναι μόνο 4, θα δεις ότι δεν χρειάζεται σταγόνα παραπάνω)
  • 3 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης από κοτόπουλου
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο θυμάρι φρέσκο ή αποξηραμένο για το σερβίρισμα
  • Τυρί της αρεσκείας σου, εγώ έβαλα φέτα χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα προσθέτεις το χυμό ντομάτας, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και τα βράζεις για 5 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτεις τα μακαρόνια και τα βράζεις για 10 λεπτά. Όσο περνάει η ώρα και τα μακαρόνια «πίνουν» τα υγρά θα χρειαστεί να χαμηλώσεις τη φωτιά και να ανακατεύεις συχνά πυκνά για να μην σου κολλήσουν τα μακαρόνια.

Λίγα λεπτά πριν το τέλος προσθέτεις τα λουκάνικα κομμένα σε φετούλες, το θυμάρι και το τυρί!

Καλή σου απόλαυση και περιμένω τις εντυπώσεις σου!