Εβίτα Σιατίτσα

Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος, MSc

Διεύθυνση
2316 016 077 info@nutrizin.gr 698 156 0024 evitasiatitsa_diaitologos Nutrizin

Άκυρο

  -  Άκυρο

Σπουδές

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Αγρίνιο. Η επιθυμία μου να γίνω διαιτολόγος είχε εκδηλωθεί αρκετά νωρίς και έτσι όντας σίγουρη για την επιλογή μου το 2004 ξεκίνησα τις προπτυχιακές μου σπουδές στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής. Αποφοίτησα τον Ιούνιο του 2008 λαμβάνοντας την πρώτη θέση στη σειρά αποφοίτησης με βαθμό Άριστα, 9! Κατά το τέταρτο έτος των σπουδών μου συμμετείχα ενεργά στο ερευνητικό πρόγραμμα Healthy Growth Study (Assessment of clinical and behavioural health indices of primary schoolchildren for the development of appropriate health and nutrition education programs. Στα πλαίσια αυτού πραγματοποίησα και την προπτυχιακή μου διατριβή με θέμα την «Αλληλεπίδραση περιγεννητικών παραγόντων και παχυσαρκίας σε παιδιά σχολικής ηλικίας», η οποία έλαβε το 1ο βραβείο στο 8o Μακεδονικό Συνέδριο Διατροφής και Διαιτολογίας. Το 2009 ξεκίνησα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές ως υπότροφος του ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών) στο πρόγραμμα «Εφαρμοσμένης Διαιτολογίας-Διατροφής» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, με κατεύθυνση «Κλινική Διαιτολογία», τις οποίες και ολοκλήρωσα τον Ιούνιο του 2011, με βαθμό Άριστα 8,8. (Διπλωματική εργασία με τίτλο: Επίδραση διατροφικών συνηθειών παιδιών στα επίπεδα της υπεροξειδάσης της γλουταθειόνης του πλάσματος)

Απασχόληση

Κατά το τελευταίο έτος των σπουδών μου ολοκλήρωσα την πρακτική μου άσκηση σαν διαιτολόγος σε πέντε νοσοκομεία του Νομού Αττικής.

 • Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά: Διαβητολογική, Καρδιολογική Κλινική
 • Παίδων «Αγία Σοφία», Παιδιατρική Κλινική
 • Γενικό Π.Ν.Α. Γ. Γεννηματάς, Νεφρολογική και Γαστρεντερολογική Κλινική
 • Νοσοκομείο Σωτηρία, Πνευμονολογική και Παθολογική κλινική
 • ΚΑΤ Γ.Π.Ν.Α, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Στα πλαίσια αυτής εκπαιδεύτηκα σαν διαιτολόγος στην παρακολούθηση ασθενών σε κλινικό περιβάλλον, στη σύνταξη διαιτολογίων για κλινικά περιστατικά, καθώς και στα συστήματα παραλαβής και διανομής τροφίμων στα νοσοκομεία. Από το 2008 έως και το 2016 εργάστηκα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών ως εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης συμμετέχοντας στην οργάνωση και υλοποίηση ευρωπαϊκών κυρίως ερευνητικών προγραμμάτων:

 • Healthy Growth Study
 • Energy Project
 • ToyBox
 • Food4Me
 • Full4Health
 • BeatTheStreet

Στα πλαίσια συνεργασίας του Χαροκοπείου Πανεπιστήμιου με ιδιωτική εταιρεία τροφοδοσίας συμμετείχα επίσης σαν διαιτολόγος στην υλοποίηση του έργου με τίτλο «Μελέτη σχεδιασμού γευμάτων για διαβητικούς».

Το 2012 ξεκίνησα τη συνεργασία μου με τον Καλαθοσφαιρικό Αθλητικό Όμιλο Μελισσίων ως σύμβουλος διατροφής στις αγωνιστικές ομάδες των Γυναικείων Υποδομών του ομίλου.

Το 2016 εγκαινίασα τη λειτουργία του πρώτου προσωπικού διαιτολογικού μου γραφείου στο Αγρίνιο. Μετά από 3 χρόνια η ζωή με φέρνει στην όμορφη Θεσσαλονίκη και έτσι το Σεπτέμβριο του 2019 το Nutriζην ανοίγει τις πόρτες του στον ολοκαίνουριο χώρο του στο κέντρο της πόλης.

Κατάρτιση

Προσπαθώντας να ενημερώνομαι για τις εξελίξεις στον τομέα μου όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθώ συστηματικά συνέδρια και σεμινάρια που θα με βοηθήσουν να βελτιώσω/εξελίξω την πρακτική μου ως διαιτολόγος(Πανελλήνιο Συνέδριο Αθηροσκλήρωσης, Πανελλήνιο Συνέδριο Διαιτολογίας-Διατροφής, Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδιολογίας και Αθηροσκλήρωσης, Σεμινάρια της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού, ESPEN), ενώ από το 2015 είμαι μέλος της ΕΔΔΕ – Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος.

Συγγραφική Δραστηριότητα

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μου με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο πολλά από τα αποτελέσματα των ερευνητικών προγραμμάτων για τα οποία εργάστηκα έχουν δημοσιευτεί σε εγκεκριμένα διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως το Pediatric Diabetes, το Public Health Nutrition, το European Journal of Clinical Nutrition και το Early Human Development. Ανακοινώσεις εργασιών στις οποίες συμμετείχα έχουν επίσης παρουσιαστεί σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια ενώ η εργασία μου με τίτλο «Προδιαθεσικοί περιγεννητικοί παράγοντες για παχυσαρκία κατά την προεφηβική ηλικία» έλαβε το 1ο βραβείο στο 8o Μακεδονικό Συνέδριο Διατροφής και Διαιτολογίας. Από το 2016 μέχρι σήμερα έχω την τιμή να αρθρογραφώ στο Mednutrition, το νούμερο 1 portal διατροφής σε Ελλάδα και Κύπρο.